Animafest 2011

Utorak 2 (323,1,’2011-06-01 09:21:00′,’2011-06-01 08:21:00′,’) <– mislim da krive brojeve copy/pasteam, nebum vise

Nakon sto sam iziso iz kuce uz povike svoje majke koja je vikala susjedovog gradjevinara sa “spojite mi telefon, ubicu vas. Ne radi mi ni telefon ni televizija ni internet…” lijepo sam kasnio na majstora animacije Paula Driessena.
Paul Driessen, fuck yeah

Upo sam unutra i neki dida je pricao, to je valjda on. Mislim da je to on. Prico je nesto kak je Yellow Submarine bil poznat van Engleske nesto nesto, a ja sam dokle pregledavo svoju uber kemijsku. Najme, u kineskom ducanu sam prije xy vremena ugledo uber kemijsku i spremio ju bas za animafest. Razlika izmedju uber kemijske i obicne kemijske je u tome sto je ova uber. Osim toga, na sebi ima lampu i UV lampu za stolne tulume il bogzna zasto. A onda sam otkrio i da ima laser pointer. Joooj, aj mi sad probajte pustit neko sranje od filma, joooj. Za to vrijeme je ovaj dida koj moze ili nemora biti Paul Driessen pricao kak je prvi film koj cemo gledat malo zakurac, a drugi je malo zakurac, a treci nije pretjerano dobar al je dobio neke nagrade… odlicno mi reklamiras filmove dida, fakat sam impresioniran. Nebum navodil naslove filmova, samo bum navodil biljeske koje sam u katalog upisivo sa svojom kineskom uber kemijskom:

-Koja brijetina eeee. Al je voditelj malo prek kurca

-WTF je ovo bilo?

-Mali dobi krila i odbrije u dim

-Neke zivine se vjesaju i jedu se i kurca ne kuzim al zakon

-Tipicni hrvacki penzioner kopa po smecu i nadje staru kutiju pa odbrije

Iduca 3 filma nisam popisivo jer sam ih prespavao

-Tu sam se probudio, sjecam se tog s Animavizije

A ostale nisam popisival jer sam bil uvjeren da cu ih se sjetit kad se vratim s animafesta i krenem tipkat ovo u pol jedan ujutro. Ma pametno malo -tapsh-tapsh-

I tu sam umjesto gledanja Bandica kako pije vodu ostal u Tushkancu i gledal Goodbye Mr. Christie. To je kao nesto experimentalno+groteskno+britansko. Reko, kolko lose moze bit? Al je ispalo da je u pitanju nastavak onog neceg od prije par godina kad ljude crtaju samo onako crno a sav dijalog pitchi kompjuter sto je totalno prigodno jer se sve i svodi iskljucivo na hrpe i hrpe bezivotnog dijaloga. Animacija je pomalo suvishna i nisam pretjerano impresioniran cjelim konceptom. Prvi sam prije par godina cak prespaval sto je nevjerojatno jer ja nikad ne spavam na ovakvim dogadjanjima. Meh, dal sam mu 2, nek ga voda nosi.

Otpichio sam u kino Evropu koja ima maalo manje udobne stolce, al sjecam se da se na njima nisam budio tako slomljen kao na ovima u tushkancu. Tam je pitchila ziva glazba i svi su jako tulumarili, ja sam se samo proseto pored i odlucio usput kupit kokice. E sad, imal sam samo novcanicu od 100kn pa mi je bilo neugodno kupit neke mini kokice pa sam kupil velke za 20. Nakon sto sam dobio kantu kokica velicine Malte, uso sam unutra i zasjeo na

Technotise Edit i ja – Srpski dugometraznji relativno ozbiljni akcioni SF film na tragu ghost in the shell. Netko nije siguran da je dobro procital? Bum opet copy-pasteal: Srpski dugometraznji relativno ozbiljni akcioni SF film na tragu ghost in the shell. Tako je. Dobro ste procitali. Dok sam sjedo za stolac, u blizini sam cul nekog dalmatinca kako zanovjeta da mu je hladno, no previse sam bio u shoku i nevjerici dok sam gledao u katalog. Oni Srbi kaj svi pricaju da je nasa ekonomija za njih ko Finska, e pa oni su u zadnjih par godina radili dugometraznji relativno ozbiljni akcioni SF film na tragu ghost in the shell, dok su Hrvati sa svojim animafestima i zagrebackim skolama napravili koga? Shto? Kurac na batini. Say it with me: Kurac na batini. Tu je jos nadobudno naletio autor i prical kako mu je drago sto mozemo gledat ovaj film i kako se unaprijed ispricava sto su neke scene malo jeftine jerbo nisu imali nikakvog budjeta neg su prakticki sve radili sami u sobi. E pa lijepo da si se isprico momce, al ocito neznas da su u tom razdoblju Hrvati umjesto dugometraznjeg akcijskog SF-a napravili kurac na batini.

I crtani je krenuo. Prva recenica je bila nesto tipa “u pocetku se secam da je bilo hladno”. Da nije imo krivi naglasak, pomislio bi da se radi o dalmatincu. I film je bio skroz dobar. Imo je 3D-a kad je trebalo imat 3D-a, a kad nije, onda ga nije imo. Imo je sisa i golotinje kad je trebo imat a nije imo kad nije trebalo imat. Imo je oke glumu. Imo je “nisam japanac al mogu pogledat” akcijske scene. Sve je imo! Jedine primjedbe su bile kaj je pred kraj malo odbrijalo u nepotrebno apstraktno, a par puta su neke stvari odglumljene “saturday morning” level prek kurca, al hej, znate sto Hrvati imaju kao zamjenu za ovakav animirani film? Kaj vas briga! Ukratko, ja sam osto skroz impresioniran. Film je bil oke i ja sam mu odma dao 5, nek pobjedi na animafestu u bar 3 kategorije, ak ne i u 7 (il kolko ih vec ima, zabole me)

Opcenito, eto srbi napravili dobar SF crtani. Onaj nas show must go on film je isto zacudjujuce dobar SF. Ovaj strip kaj ja na ovoj stranici radim je isto SF koj je totalno odlican. Vidim ja da buducnost balkana lezi u zamisljanju bolje buducnosti. Kad vec nemremo skinut kriminalce s vlasti, mozda da okrenemo neku paru na zamisljanje kak bi to sve moglo bit bolje ili losje

Spremil sam ostatak kokica u torbu (to bu mi potrajalo jos dosta dugo), krenuo sam doma i usput gledo kaj bum sutra gledal. Ak zaspem na Cat in Paris u jedanejst, moram bar do 13 doc opet na animirane umove da se opet malo uznemiravam. Zapravo, primarno gledam otkud bum uploadal ovaj text s obzirom na to da mi ne radi internet. A ni televizija ni telefon. Eh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *