Animafest 2012 Utorak 2

Vratio sam se na Animafest, a pod “Animafest” sam mislio reci s Juricom na pivu di smo raspravili o trenutnoj situaciji u Abesiniji i pametnoj organizaciji koja je tak dobro slozila program da se veliko natjecanje 1 moze vidjeti samo od 22h. Tu smo se malo nervirali jer u Abesiniji je zajebano, nakon cega smo otisli na

 

CARTOON D’OR

Otisli bi mozda na otvorenje, ali Jurica ima alergiju na otvorenje animafesta, a mene nebi pustili jer sam ja platio ulaz, a na otvorenje mogu samo organizatori, novinari i drugi ljudi koji nisu platili ulaz. Ali nema veze, na cartoon d’or su nas opet lijepo pozdravili, pokazali nam neku staru shpicu i neku novu shpicu i vrlo brzo nas poceli zaljevati crticima

Mobile

Ima neka shtanga. S jedne strane vise neke zivotinje, a s druge krava koja je teska koliko i sve ostale zivotinje zajedno pa je protuteza postojana. Onda krava s druge strane skuzi misha koji joj se svidi i kaos je zagarantiran. Divan crtani, preduhovit, sjetio me na Pixar u ranim danima kad su imali one divne kratke crtane.

Paths of Hate

Dogfight izmedju 2 avijona, sve je u 3D al je renderirano da zgleda ko da je renderirano da lici na nesto nacrtano s olovkom. I super je i napeto i odlicno, al onda se pocne rastezat pa jos muzika oljigavi i do kraja filma sam se vec igral hrkljus dok sam cekao da zavrsi.

Pivot

Vrlo brza akcija izmedju dvojice retro 3D tipova di jedan oce ubit drugog. Brzo, napeto, divljacki, prejebeno rezirano, stvarno mu nemam kaj za rec, osim kaj predvidivo zavrsi onak kak pocne. Trebalo bi ga pronac na internetima i pustat si svako jutro da se kroz dan bude nabrijan.

The External World

Hrpa nekih bizarnih random scena di se desavaju neke cudne stvari i sve je vrlo cudnmo i nasumicno i pomalo glitchy tako da mozak slucajno nebude previse miran. Razmazil me ovaj d’or, sve neki dobri crtani, osim druge polovice onog s avijonima.

The Gruffalo

I sad mi puste prvi dio nakon sto sam ranije danas gledal drugi. Joooj. Al ajde dobro, krasan je bio i lijepo me zabavio.

The Little Boy and the Beast

Prvo sam mislio da je majka/zvjer od malog protagonista zapravo aluzija na menstruaciju, al kad sam vidio da je i otac zvjer, shvatio sam da je u pitanju aluzija na razvod. Lijep crtani, nadasve poucan.

Otisel pishat po 17i put (jebemu pivu), prosetal Juricu na tramvaj za Karlovac i otsel na

 

GRAND COMPETITION 1

Na ulazu su mi prvo uvalili letak “B-NET SNIMAJ I PAUZIRAJ”. Kaj da pauziram? Internet svako tolko jer vam rikne? Nabijem ja i bnet i ko ga je smislio, odlozio sam letak na pult medju hrpe istih tih letaka. Uletio unutra i fuuuj, kino evropa smrdi na ljude. Dobro da nisam bil na otvaranju. Tu je bio autor Pier nesto nesto ciji su film odma pustili

Thunder River

i film mu je bio za ukenjat se. Neke pukotine i crte idu po tome i zuji onaj ugodni zvuk eksperimentalnog filma unjunjunjunjunjunjunj nabijem ih na unjunjunj.

Grain Coupon

U kini je tuzno i neki dida radi kuglice za komunisticki bozic, ali onda neka sranja i to traje li ga traje i na kraju se dida baci na falsifikaciju kupona.

Modern No.2

Neki retro 3D, luda muzika, sve nesto hipnoticko i cudno i bilo mi je super. Jedino imam osjecaj da ovo nije bilo na glasackom listicu. A opet, mozda sam zabrijo jer mi se vec jebacki spavalo

Villa Antropoff

Mafijasko vjencanje, tip koji pliva s pustog otoka, neke cudne stvari, malo groteske, malo kritike drustva (il kak se to vec zove) i krasan je filmic. Ima malo predvidljivo tipicni kraj di zavrsi onak kak pocne, al to je sad valjda u modi kajaznam.

The Monster of Nix

Ovo je bilo nesto divno. Bar onoliko koliko sam bio budan. Sve je bilo engleski i apokalipticno i pomalo fantasy i karikaturistickionalno i svakak je bilo i morat cu jednog dana pogledat taj film kad nebum napol spavao. Glasal sam za njega. Nadam se da nije zavrsio onako kako je poceo.

Im spavat, sutra je novi dan animafesta!!!1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *